Loading...

Blog

Tak for en hyggelig inspirationsaften!

Tusinde tak for en vellykket, hyggelig inspirationsaften, med tapas, vin, kaffe og kage. 

Dagen startede ud med at gæsterne kom og der blev serveret specielt lavet Tapas og vin – Her blev der lagt vægt på EQ Pure Artic Olie  der var en del af samtlige små Tapas serveringer – og EQ protein pulver med 18 essentielle vitaminer og mineraler, der kan både kan spises som koldt smoothie,  eller bages i blinis og brød og kage. 

Derefter var der et kort foredrag om kost og sundhed og hvorfor Omega 3 og de bedste proteiner – mineraler og vitaminer er så vigtigt for vores velbefindende. 

Vi sluttede af med lidt kaffe og kage, bagt med EQ protein – uden sukker mel og fedt. 

Vi afholder løbende inspirationsaftener, så hvis du vil med næste gang, så skriv en besked til mig (Mette) på tlf: 28898844 eller på mette@nordictrends.dk

Reje salat med fennikel og appelsin

A group of plates of food

Description automatically generated

Du skal bruge:

40 ml. af EQ Pure Artic Olie
200 g rejer
Salat (ruccola, crisp, iceberger)
1 appelsin
½ fennikel
Sort peber
Agurk

Fremgangsmåde:

Kog rejer i saltet vand 1 til 2 minutter.

Dræn dem for vand og læg dem i isvand for at nedkøle
Bland juice fra appelsinen med  tynde skiver af fennikel og agurk.

Mix forsigtigt salat og rejer i juicen.
Tilføj EQ Pure Artic Oile med lemon smag til sidst og server det på blinis eller brød.

Laksesalat

A group of plates of food

Description automatically generated

Du har brug for:

Røget Laks
500 g Cremefraiche
2 spsk. mayo
1 spsk. sød sennep
1 spsk.  EQ Pure Artic Olie
1 stk. rødløg
Dild
Salt og peber

Fremgangsmåde:

Skær laks og rødløg i meget små stykker.

Bland ingredienserne sammen
Smag til med sød sennep – salt og peber – dild – 😊

BLINIS (ca. 10- 14 stk.)
Du skal bruge:

2 æg
1 målske  EQ vegan shake proteinpulver

Fremgangsmåde:
Pisk det godt sammen til det er uden klumper

Bages ved svag varme, som små pandekager eller i en blinispande.

Juster tykkelsen efter behag.

En sund mundfuld der smager himmelsk

Ca. 4 portioner

A hand holding a plate of chips with guacamole and parsley

Description automatically generated

Du skal bruge:

450 g Spidskål, fint hakket
½ Agurk, i små tern
2 Stk. Forårsløg, i tynde skiver
2 dl. Yoghurt 10 %
1 Stk. Citron, saften her af
2 Spsk. Pure Artic Olie
1 Skattelotteløg
1 Fed hvidløg
2 håndfulde friske krydderurter
1 håndfuld cashewnødder
1 tsk. Salt
Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Bland spidskål, agurk og forårsløg i en skål

Kom resten af ingredienserne i en blender (på nær Pure Artic Olie)

Vend dressing sammen med salaten og sæt den på køl til servering.


Der bliver til ca,. 4 portioner og hvis du ved det hele bliver spist kan du med lethed tilsætte de 2 spsk. olie inden servering.


Hvis du laver den som prep, så du har forberedt flere dages salat, – så vent med at tilsætte Pure Artic Olie til du skal spise den.

På den måde bevarer du den friske smag olien har, samt de bedste fuldspektrede omegafedtsyrer. 

På billedet er det anrettet på tortilla chips.

Bruschetta

A plate of food on a table

Description automatically generated

BRØD

Du skal bruge: 

Ciabatta brød i skiver
Olivenolie
1-2 halve hvidløg

Fremgangsmåde:

Rist Ciabatta skiver i ovnen med lidt koldpresset oliven olie ( MAX 175 gader)
Lad dem køle af.
Skrab lidt hvidløg på toppen af dem

SALAT

Du skal bruge:
3-4 fed hvidløg – finthakket
1 BK. Cherrytomater
Finthakket basilikum
0,5 finthakket løg
Salt og peber
1 spsk. Pure Artic Olie

Fremgangsmåde:

Bland tomater, basilikum, hvidløg, salt, peber, løg og Pure Artic Olie –  smag til.

PESTO

Du skal bruge:
3 håndfulde frisk basilikum, skyllet
0,5 fed hvidløg
40 g parmesan
30 g pinjekerner
1,5 spsk. olivenolie
1,5 spsk. Pure Artic Oile
Salt og peber

Fremgangsmåde:

Blend det hele sammen i en blender. 

Sæt det hele sammen:
Skrab pesto på brødet og tilføj en 1 spsk. af tomatblandingen ovenpå – skal spises før brødet bliver blødt – helst med det samme!

Salat og pesto kan godt laves på forhånd og sættes på køl, og først smages til med Pure Artic Olien lige inden servering.

Hvis portionerne bliver større end der bliver spist med det samme, så vær opmærksom på ikke at blande Pure Artic Olie i salat og pesto, før den skal serveres.

Blinis med Salsa og BBQ Kylling

Til 4 personer

A plate of food on a table

Description automatically generated

BBQ KYLLING

Du skal bruge:

500 g. Kylling bryst (eller andet kød fra frit gående økokyllinger)
4 spsk. Tomat pure
1-2 spsk. Eddike
1-2 spsk. Kokos sukker 
1 tsk Peber
2 tsk. Fint chilipulver
2 tsk. Paprika
evt. Lidt salt

Fremgangsmåde:
Steg kyllingen let af på panden.
Tag dem af og skær dem i små stykker.
Tilføj alle ingredienser til BBQ sauce på panden, lad det boble op, og rør i det til det tykner.

Tilsæt kyllingen og lad den stege færdig i saucen. – Pas på den ikke bliver tør.

SALSA 

Du skal bruge:
1 Bk. Cherry Tomater  – skær dem I kvarte
1 Rødløg, fint hakket
2 fed hvidløg finthakket
Flagesalt og friskkværnet peber
1 håndfuld hakket persille/koriander
1 spsk. Lime

Fremgangsmåde:

Bland alt og smag til.

TILSÆT: 1 spsk. Pure Artic Olie – RØR FØRST OLIEN I LIGE INDEN SERVIRING, SÅ DEN ER SÅ FRISK SOM MULIG! SÅ DEN BEVARER ALLE DE FULDSPEKTREDE OMEGA FEDTSYRER 

BLINIS ( ca. 10-14 stk.)

Du skal bruge:

2 æg
1 måleske af EQ´s vegan shake eller vanilie shake.

Fremgangsmåde:

Rør sammen til det er helt glat.

Bag små pandekager ved svag varme, eller brug en blinispande.

Steg i kokos olie eller smør.

Blinis med Salsa og BBQ Kylling
Smør et lag salsa på din blinis, og top med BBQ Kylling – pynt med lidt krydderurter.

Ved svag varme bevares både protein – mineraler og vitaminer fra shake pulveret, og sikrer en sund og nærende blinis.

Proteinboller

A bowl of food

Description automatically generated

Du skal bruge:
200 g. skyr
1 æg
1 spsk. Loppefrø
1 spsk. Chiafrø
60 g havregryn blendes til Mel
50 g. rismel
1 tsk. Salt
1 tsk. bagepulver
1 spsk. Honning
20 g. EQ protein pulver

Fremgangsmåde: 

Bland skyr, æg, loppefrø og chiafrø sammen. 

Blend dernæst havregryn til mel og bland det med rismel, salt, bagepulver, honning og EQ-protein pulver.

Bland dernæst det hele sammen til en ensartet masse. Du kan både bruge maskine eller hænder til dette. 

Bagning:
Form Bollerne og lad dem hvile i 20 minutter. 

De bages ved 170 g. i ca. 30 minutter

Boller kan bages både med EQ vanilie – Chokolade og vegan shake pulver

Mere:
Bollerne smager fortræffeligt! Kan spises som et sundt mellem måltid – puttes i madpakken, og er lige til at spise af uden nogen former for tilbehør.

De kan også halveres og smøres op med diverse pålæg – ost  – Avokado mm.

Min egen yndling er, :  En halveret bolle dryppet med lidt EQ´s Pure Artic Olie, tunfiskesalat rørt med lidt mayo – citron –  forårsløg, – salt og peber –  eller makrel.


Jeg topper gerne med hvad jeg har af krydderurter i køkkenet den dag, dild – persille – basilikum – mynte – koriander.  

Man kan godt røre olien direkte i tunfiskesalaten –  Jeg drypper min olie på bunden af bollen, da jeg måske ikke spiser hele den rørte tunfiskesalat med det samme. 

Pure Artic Olie bevarer ikke de gode fuldspektrede omega fedtsyre hvis de bliver iltet for længe – så jeg bruger kun lige det jeg skal spise til det enkelte måltid.  

Banan proteinkage / lagkage bunde

Du skal bruge:
150 g. Havregryn
1 tsk. Bagepulver
1 kns. salt
3 bananer
4 spsk. Skyer

90 g EQ Protein Pulver Chokolade
3 æg

50 g mørk Chocolade   

Fremgangsmåde: 

Først blender du havregryn, bagepulver og salt sammen, så det får en havremel-konsistens.

Dernæst blender du bananer og skyer sammen i en skål for sig. Rør dette sammen med det havremel du lige har lavet, så det får en ensartet masse. 

Rør nu EQ Protein Pulver Chokolade og æg i indtil æggene er rørt ud.

Til sidst kommer du mørk chocolade i og rør det sammen.

Bagning:
Hele dejen kommes i en form, gerne 15 cm i diameter. Det bages ved 175 grader i 11-15 minutter til den er gylden. 

Topup:

Kages kan også krydres med 2 tks kanel og 1 tsk lakrids pulver, hvis man kan lide de smage. På billedet er den pyntet med valnødder 😊

A person cutting a cake

Description automatically generated
Kagen kan halveres, og bruges som sunde lagkagebunde, med kagecreme og bær – eller lige det fyld man selv ønsker.

Sød sund næringsrig kage, – uden sukker mel og fedt.

Næringsindhold:
EQ Shake Chokolade pulver indeholder pr. 100 g.
50 % protein, 12 essentielle vitaminer, 11 essentielle mineraler – 210 kcal. 

Agurke Sandwich opskrift

A plate of sandwiches on a table

Description automatically generated

Du skal bruge: 

3 skiver sandwichbrød til hver sandwich

1 agurk

Lidt frisk dild 

Flødeost

1 spsk. Pure artic oile

Lidt flagesalt 

Fremgangsmåde:

  1. Agurken skæres i meget tynde skiver
  2. Bland Pure Artic Olie med dild og salt 
  3. Vend agurke skiverne i
  4. Skær skorperne af brødet og rul brødet let med en kagerulle så det bliver tyndt. 
  5. Smør dernæst flødeost på – meget forsigtigt da brødet er skrøbeligt 
  6. Læg agurke skiver ovenpå i 2 / 3 lag

Billedet viser kun 2 skiver brød, men det bliver også en god lille hapser med 3 lag.

Hvorfor alle har brug for Omega 3

Tag din egen Omega 3 fedtsyre test i dag!

Hvorfor er Omega 3 vigtigt?

Det er en essentiel kilde til generel sundhed og velvære!

  • Vores krop producerer ikke selv Omega 3, og derfor har vi brug for det via vores kost eller kost-supplerende produkter som fiskeolie.
  • Mere end 36.000 studier/undersøgelser er foretaget med henblik på Omega 3 og dens virkning på kroppen.
  • Den Europæiske Fødevare- og sikkerhedsmyndighed anbefaler et minimum dagligt indtag af 250mg EPA og DHA til at opretholde en sund krop.